a-r-t-t

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Mobiele Slipmat

Verhoogde Rijvaardigheid en Anti-slip training

De anti-slip training en verhoogde rijvaardigheidstraining levert een effectieve bijdrage aan de veiligheid op de weg. Tijdens deze training worden bestuurders bewust gemaakt van het risico in het verkeer, wordt er geanticipeerd op verschillende verkeerssituaties, met als gevolg een verhoogde verkeersveiligheid, een beter verkeersinzicht en dit alles in combinatie met de juiste voertuigbeheersing.

Tijdens de theorie, van ongeveer drie kwartier, wordt de bestuurder al bewust gemaakt van de risico's in het verkeer. De rest van de dag worden de volgende oefeningen getraind om zo veiliger te kunnen deelnemen aan het verkeer.

Zithouding:

De goede manier van zitten achter het stuur en de juiste instelling van de binnen- en buitenspiegel zonder dode hoek.

Stuurtechnieken:

Hierbij komen de verschillende stuurtechnieken aanbod. Doorgeef - en overpak methode en het voor- en achteruit manoeuvreren met het voertuig.

Remtechnieken:

Het ervaren en gebruik leren maken van de remcapaciteiten van de auto op zowel stroef- als glad wegdek bij verschillende snelheden eventueel met of zonder ABS.

Onder- en overstuur:

Het herkennen van onder- en overstuur. Door het gebruik van de juiste technieken toch de ontrole over het voertuig te behouden.

Uitwijken stroef en glad wegdek:

Leren inzien wanneer er moet worden uitgeweken en hoe dit op een veilige wijze kan worden uitgevoerd op zowel stroef - als glad wegdek.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu